Annatto

Annatto
E-Kodu :E160b

Annatto kırmızı, yağlı bir doğal karotenoidden elde edilir.
Bixa orellana’nın tohumlarının dış tabakası olan tropik bir doğal bitkidir.
Annatto’nun iyi ısı stabilite özelliği ,çözünürlük özelliği su ve yağda çeşitli uygulamalarda kullanım alanı sağlar.

Annatto,gıda sektörünün yanı sıra,ilaç sektöründe (tabletlerde) ve kozmetik sektöründe (saç bakım ve deri bakım ürünleri,makyaj ve kremlerde) de doğal bir renklendirici olduğundan yoğun olarak tercih edilmektedir.